VEZİRKÖPRÜ YAŞAM GAZETESİ
Günlerin ne kadar yoğun ve stresli geçtiğinin farkındayız. Bu yoğunluklar içerisinde gerçekleri de görmek gerekiyor. Bizim her zamanki gündemimiz Vezirköprü sorunlarıdır. Ve bu hiç bir zaman değişmeyecektir.
Ne zaman bir ortamda ve toplulukta otursak mutlaka Vezirköprü'nün güzelliklerinden, sorunlarından bahsederiz. Sorunların çözümünde ne gibi şeyler yapılması kimlerle irtibata geçilmeli bunları tartışırız.
Vezirköprü ve dışarıda yaşayan tüm hemşerilerimiz Vezirköprü'nün yaşanılabilir bir ilçe olmasını ister bundan hiç şüphem yok ama, artık birilerinin de bu gerçekleri görmesi gerekir. Vezirköprü'de ciddi sorunlar var bu sorunları aşabilmemiz için birlik ve beraberliği yakalamamız lazım.
Birlik, beraberliği yakaladığımızda inanın her sorunu aşacağızdır. Bunların örneklerini geçmiş zamanlarda yaşadık. Bir sorunun çözümünde birlikte hareket edersek o sorunun bitirileceği kesindir. Bir çok kişinin ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı Derici parkı kavşağındaki birliktelik o kavşağın yapılıp çözülmesi bir örnektir.
15 yıldır iktidarda olan bir parti var ve bu partiyi ilçemizde temsil eden arkadaşlarımızda var. Türkiye genelinde bir çok yerde yollar, köprüler, Tüneller, hastaneler yapıldı. Ama bizim Vezirköprü'de ne hikmetse yapılan her iş yarım kaldı. Bunları yaşamak istemiyoruz.
6-7 senedir gündemde olan 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi ilgisizlik yüzünden bitirilemedi. Müteahhit'in iflas ettiği duyuruldu ardından İnşaattaki çalışmaların durdurulması ve haciz gelmesi hiç iyi olmadı ne zaman çalışmaların devam edeceği konusunda da hiç bir yetkiliden bilgi alamadık.
Yine Vezirköprü-Yağınözü arası bölünmüş yolun Müteahhit'inin iflas ettiği ve sürekli el değiştiğinden dolayı halen bitirilmiş değil.
BİR İFLAS VAKASI DAHA GELDİ
Yine bir iflas vakasıyla daha karşılaştık. Yatılı Bölge Okulu yanına 2015 yılında başlanan İmam Hatip Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatları edindiğimiz bilgilere göre müteahhit'in iflas ettiği iddia edilerek 2 ay önce her iki okul inşaatında çalışmaların durduğu belirtildi.
8 Aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle işi bırakan işçiler mağdur edildiklerini dile getirdiler. Son iki aydır çalışmaların olmadığını ifade eden işçiler "hiç bir yetkili buraya gelip bakmıyor belki de inşaatların durduğundan haberleri bile yok" diyorlar.
Gidip kontrol ettiğimiz okul inşaatlarında herhangi bir çalışmanın olmayışı, bekçinin dahi bulunmayışı yetkililerin ilgisizliğini ortaya koymuş oldu.
Vezirköprü'de yapılan ihalelerin ardından yüklenici firma tarafından inşaatın başlamasının ardından iflas eden müteahhit'lerin iflas ettiğini belirten Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner geçenlerde yaptığı toplantıda "iflas etmemeleri için dua edelim" demişti. Burada Vezirköprü Müftülüğüne büyük iş düşüyor. Tüm cami müezzinlerine talimat vererek Vezirköprü'de yapılacak işler için başlamadan önce dua edilmesi gerektiğini söylemelidir.