VEZİRKÖPRÜ YAŞAM GAZETESİ
Vezirköprünün sorunları dünden bu güne değişmiyor. Devletin yatırım alanından çekilmesi, özel sektöründe yatırım yapacak alan bulamayışı ilçemizin önünde büyük engel olarak yıllardır duruyor. Organize Sanayi Bölgesinin olmayışı bizi diğer ilçelerden geriye kalmamıza sebep oluyor.
Her mesleğin kendine göre zorlukları var. Gazeteciliğinde öyle. Hele söz konusu yerel gazetecilik olunca zorluklar ikiye katlanıyor. Her hafta gazetemizi hazırlarken, köşemizi yazarken tekrarlardan kaçınmaya çalışsak ta söz konusu Vezirköprü'nün sorunları olunca mecburen tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyoruz.
Son Haftalarda komşu ilçe Havza’nın Ulusal’da da haber olan yatırımlarına dikkat çektiğimiz haberlere onlarca yorumda vatandaşlar yorumlarıyla katılmış adeta ilçemiz adına umutsuz tablonun değişeceğine dair bir ışık olmamasından duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdi. İlçemizde bir hareketlilik ve yatırım atağı olmayınca bizlerde mecburen Havzaya yapılan yatırımları takipte kalarak onlardan bahsetmiştik. Yine Samsun’un ilçeleri Çarşamba ve Bafraya yapılan ve yapılacak olan yatırımların haberlerini görünce diğer ilçelerin gelişimini melül melül izleyen bir ilçe olarak umutsuz tablonun devam etmekte olduğunu zaten sizlerde yorumlarınızla gösteriyorsunuz
Organize Sanayi Bölgesinin ne kadar önemli olduğunu yazdık yazmaya devam ediyoruz. Peki hareket ve gelişme var mı? Elbette yok sadece vaatlerde ve sohbetlerde var ama devamı yok.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaları aylardır size farklı şekilde aktarıyoruz o vaatleri okumaktan öteye geçemiyoruz.
“Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinden 3'ncü Sera OSB'nin hayata geçeceği Samsun'un Bafra ilçesinde tüm hızıyla çalışmalar sürüyor. Doğankaya ve Şeyhulaş mahallelerindeki 119 hektarlık arazi üzerine kurulacak Sera OSB'nin altyapı ihale sözleşmesi imzalanmış Toplamda 53 endüstriyel tarım işletmesinin faaliyet göstereceği sanayi bölgesi, 1200 kişiye istihdam sağlayacak. Oluşturulan 30 sanayi parselindeki arazilerin tahsislerinin ardından firmaların 2022 yılında üretime geçmesi bekleniyor. Yatırımcıların ihracata yönelik sebze, fide ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile ıslah çalışmaları yapmalarının planlandığı Sera OSB'de, salça, turşu ve sebze kurutma fabrikaları, paketleme, sebze ve meyve kurutma tesisleri ile soğuk hava depolarının kurularak endüstriyel tarımın geliştirilmesi hedefleniyor”.
Konuyla ilgi açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “İlimizi tarım noktasında daha ileri bir düzeye taşımak konusunda Bafra Sera OSB, ilimiz için çok büyük bir kazanç olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. 30 milyon 656 bin TL keşif bedeli bulunan Sera OSB, ilçemize kazandıracağımız ikinci OSB yatırımı olacak demişti. Bir yerlerde bir şey olacak ya da oluyor diyelim. Bizim Vezirköprü’nün üvey evlatlığına ne zaman çare bulunacak. Vezirköprü’nün katlanan sorunlarının 2023 vizyonu ve açıklamalarıyla çözülebilecek bir yanı kalmadı. Çünkü vakit geldi. Bizim önümüzde yeni vaat tarihi olarak 2053 görünüyor gibi.
Sık sık çevre il ve ilçelerde yapılan yatırımların haberlerinizi yapıyoruz. Yapıyoruz ki bizi yönetenler, İlçemiz adına söz söyleme hakkı olanlar bu durumlardan ders çıkarsın harekete geçsin. Yoksa Vezirköprü'nün sorunları pansuman tedavilerle çözülecek gibi değil.
Tarihi, turistik, doğal yapısıyla Vezirköprü el atıldığında çevre ilçelerle kıyaslanamayacak kadar zenginliği var. Bu zenginliği bu verimliliği öne çıkaracak siyasi önderlere birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Konuştuğumuzda hepimiz Vezirköprü sevdasıyla tutuşuyoruz ama icraata gelince herkes bir tarafa çekiyor.
Tarım ve hayvancılığı destekleyerek, buna bağlı sanayi yatırımlarını hayata geçirerek, tarihi turistik potansiyeli öne çıkararak Vezirköprü'nün işsizlik, aşsızlık yatırımsızlık sorununu bir an önce çözmenin yoluna bakmalıyız. Yoksa Havza şunu yaptı, Bafra bunu yaptı haberlerini biz yazmaya siz okumaya devam edersiniz.
Gerçi Vezirköprü içinde vaad edilen birçok proje var. Karma Sanayi, Küçük Sanayi Besi OSB. Kunduz Kamp Merkezi , Şahinkaya Kanyonu gibi. Bu projeler siyasi önderlerce takip edilmez ise sadece seçim vaadi olarak kağıt üzerinde kalır. Bizim kağıt üzerindeki projelere değil Vezirköprü'nün önünü açacak gerçekleşmiş projelere ihtiyacımız var. Tüm vaadler 2023 tarihliydi, onunda tarihi geldi. 2023 yetişemedi sanırız artık Vezirköprü’yü ziyaret eden siyasiler çözüm vizyonu olarak 2053 demek zorunda kalacaklar çünkü bu hareketsizlikle 2053’de derdimiz zor bitecek gibi.