VEZİRKÖPRÜ YAŞAM GAZETESİ
1999 yılında matbaayı kurarak 2002 yılında yayın hayatına başlayan Yaşam Gazetesi 16. Yayın yılını geride bırakıp, okurlarımızın desteğiyle bu günlere gelerek 17. Yayın yılına girdi.
Her işin bir ahlakı olduğu gibi gazetecilik mesleğinde ahlakı vardır. Biz bu mesleğe damdan düşer gibi girmedik. Babamızın, kardeşlerimizin sermayeleri sayesinde de girmedik.
Vezirköprü’de gördüğümüz rant paylaşımı için de girmedik. Biz bu mesleğe ilkokul çağlarında harfleri yan yana dizerek, bilgisayarın, ofsetin olmadığı her şeyi alın teriyle, emekle, parmak uçlarıyla örüldüğü günlerle başladık. Kısacası Matbaacılık, Gazetecilik sonradan edindiğimiz bir uğraş değil rızkımızı temin ettiğimiz ekmek teknemiz. Aldığımız meslek ahlakı genç yaşımızda bize çok şeyler öğretti.
Gazete haberlerini, köşe yazılarını şahsi menfaatlerimiz, hırslarımız, çıkarlarımız uğruna kullanırsak buna gazetecilik değil “tetikçilik” dendiğini erken öğrendik. Toplum menfaati olduğunda şahsi menfaatlerimizi bir adım geri çekmesini biliriz. Fakat.. Şahsi çıkarlar uğruna devletin, milletin, halkın çıkarlarını hiçe saymaya kalkanlara da göz yummak niyetinde değiliz.
Yaşam gazetesi olarak hiçbir siyasi fikre, hiçbir yönetim kadrosuna peşin peşin yanında ve karşısında değiliz.
Öncelikle yerel habercilikte objektif yorumlarımızla haktan yana, halktan yana kısacası ülke bütünlüğünden milletten yanayız.
Küçük ayak oyunları, çıkar çekişmeleri bizi bu yoldan alı koyamaz. Meslek ahlakına saygılı “tetikçi gazeteci değil” “objektif gazetecilik” anlayışımız devam edecek.
Attığımız her adımın kanunlar, nizamlar, meslek ahlakı ve toplum ahlakına uygun olması dünde hedefimizdi bu günde hedefimizdir.
Habercilik anlayışımız “birilerinin kulağımıza fısıldadığı” konuları haber yapmak değil toplum genelini ilgilendiren sorunları ön plana çıkarmaktır.
Gazeteci “rant kovalayan değil” “haber kovalayan” adamdır. Yerel gazeteci yöresine ve yöre halkına hizmette atılım yapabilen adamdır.
Kısacası fitneden fesattan, avantadan, ranttan yana değil; haktan, hukuktan açıklık ve toplum menfaatinden yana olmaya devam edeceğiz.
Bu güne kadar hep böyle oldu bundan sonrada yayın hayatımızı bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Vezirköprü’de yapılan güzelliklerin yanında her zaman olduğu gibi bu günde olacağız.
Gazetemizin 17. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle tebriklerini ileten Sayın Samsun Valisi Osman Kaymak’a, Gazetemiz okurlarından Fehmi Geze ve telefonla arayarak 17. Yayın yılımızı kutlayan dostlara teşekkür ederim. Hep birlikte nice yıllara.